Среда, 26.06.2024, 01:47

Приветствую Вас Гость

Форма входа
Категории раздела
Австрия [4] Беларусь [4]
Бельгия [4] Болгария [6]
Босния [0] Венгрия [4]
Германия [17] Греция [4]
Грузия [3] Дания [3]
Ирландия [0] Исландия [0]
Испания [3] Италия [4]
Казахстан [2] Китай [0]
Литва [2] Латвия [1]
Люксембург [1] Молдавия [0]
Нидерланды [1] Норвегия [2]
Польша [13] Португалия [3]
Россия [9] Румыния [4]
Сербия [2] Словакия [3]
Словения [3] США [0]
Туркменистан [0] Турция [2]
Украина [9] Финляндия [7]
Франция [4] Хорватия [1]
Чехия [3] Швейцария [3]
Швеция [3] Эстония [2]
Европейский Союз [5]
Хоккей - Онлайн игры - Насладись вкусом победы!
Поиск
Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 103
Полезные ссылки
  • Законодательство Украины
  • Официальный курс валют
  • Министерство транспорта и связи
  • АсМАП
  • ГП СМАП
  • Укравтодор
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Футбол - Онлайн игры - Насладись вкусом победы!

    Автобазар Информер праздники сегодня
    Главная » 2010 » Март » 22 » Перелік документів, що подаються на розгляд комісії українськими перевізниками для участі в конкурсі на отримання дозволів ЄКМТ 2010 року
    11:24
    Перелік документів, що подаються на розгляд комісії українськими перевізниками для участі в конкурсі на отримання дозволів ЄКМТ 2010 року


    Перелік документів, що подаються на розгляд комісії українськими перевізниками для участі в конкурсі на отримання дозволів ЄКМТ 2010 року


    1. Заява претендентів на участь у конкурсі на отримання дозволу (ів) ЄКМТ "ЄВРО-3 безпечного", „Євро-4 безпечного” та „Євро-5 безпечного” вантажного автомобіля.

    2. Анкета претендента на отримання дозволу (ів) ЄКМТ "ЄВРО-3 безпечні", „Євро-4 безпечного” та „Євро-5 безпечного” вантажного автомобіля. У розділі анкети "Наявність рухомого складу" надається повна інформація (в тому числі: марка, модель, рік виготовлення, державний реєстраційний номер, ідентифікаційний номер виробника - VIN, наявність необхідних сертифікатів із зазначенням номера, дати видачі і терміну дії та організації, яка видала) тільки щодо автомобілів претендента, які відповідають вимогам "ЄВРО-3 безпечного", "ЄВРО-4 безпечного" та „Євро-5 безпечного” вантажного автомобіля.

    3. Копія свідоцтва про реєстрацію автотранспортного засобу та причепа (напівпричепа). В разі оренди причепа (напівпричепа) у інших перевізників – копія договору його оренди.

    4. Копія ліцензії на право виконання міжнародних перевезень вантажів.

    5. Копія відповідних сертифікатів, визначених п. 1.4 Порядку оформлення, видачі, використання, обліку та звітності щодо дозволів Європейської Конференції Міністрів Транспорту (ЄКМТ) на перевезення вантажів автомобільним транспортом між країнами - членами ЄКМТ, затвердженого наказом Міністерства транспорту України "Про впорядкування системи оформлення, видачі, використання та обліку дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом" від 20.08.2004 р. № 757, зареєстрованого з Міністерстві юстиції України 31.08.2004 р. за № 1076/9675, із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 07 жовтня 2005 року № 625, від 12 грудня 2005 року № 867.

    Форма заяви претендента та анкети претендента на участь в конкурсі на отримання дозволу (ів) ЄКМТ повинні відповідати вимогам, наведеним в додатках 2 і 3 до п. 2.5 Порядку оформлення, видачі, використання, обліку та звітності щодо дозволів Європейської Конференції Міністрів Транспорту (ЄКМТ) на перевезення вантажів автомобільним транспортом між країнами - членами ЄКМТ, затвердженого наказом Міністерства транспорту України "Про впорядкування системи оформлення, видачі, використання та обліку дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом" від 20.08.2004 року № 757, із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 07 жовтня 2005 року № 625, від 12 грудня 2005 року № 867.

    Усі копії документів, що подаються на конкурс, мають бути завірені підписом керівника і печаткою підприємства - заявника.

    27. 03. 2009

    Резолюція Міжнародного Транспортного Форуму

    ___________________________________

    Інформаційна довідка щодо порядку розподілу, оформлення, видачі

    та використання дозволів ЄКМТ

    Розподіл, оформлення, видача та використання дозволів ЄКМТ здійснюється згідно "Порядку оформлення, видачі, використання, обліку та звітності щодо дозволів ЄКМТ на перевезення вантажів автомобільним транспортом між країнами – членами ЄКМТ” (далі – Порядок), затвердженим наказом Міністерства транспорту України від 20.08.2004 року № 757 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 31.08.2004 року за № 1076/9675, зі змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 12.12.2005 року № 867, який був зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11.01.2006 року за № 8/11882. 

    1. Розподіл дозволів ЄКМТ

    1.1. У відповідності з Порядком підготовку пропозицій щодо розподілу дозволів ЄКМТ, подання розподілу на затвердження заступнику Міністра транспорту та зв’язку України, та передачу дозволів ЄКМТ до державного підприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень” (далі – ДП "СМАП”) Міністерства транспорту та зв’язку України для оформлення і видачі українським перевізникам здійснює Державний департамент автомобільного транспорту.

    1.2. Розподіл дозволів ЄКМТ між українськими перевізниками проводиться згідно з умовами проведення конкурсу на отримання українськими міжнародними автоперевізниками дозволів Європейської Конференції Міністрів транспорту, які додаються до Порядку у додатку 1.

    Учасник конкурсу подає заяву і заповнює анкету відповідно до додатків 2 і 3 Порядку.

    1.3. Після затвердження Міністерством транспорту та зв’язку України розподілу дозволів ЄКМТ українським міжнародним автоперевізникам надається інформація щодо виділення їм дозволів ЄКМТ. 

    2. Оформлення та видача дозволів ЄКМТ 

    2.1. Оформлення та видачу дозволів ЄКМТ здійснює ДП "СМАП” згідно зі статтею 58 Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт” та вище вказаного Порядку.

    2.2. Дозволи ЄКМТ оформлюються тільки перевізникам України, які мають ліцензію на міжнародні перевезення вантажів, ліцензійні картки на автомобілі, що відповідають вимогам "особливо зелений та безпечний” або "ЄВРО-3 безпечний”, або "ЄВРО-4 безпечний” і комплект сертифікатів, необхідний для категорій "особливо зелений і безпечний” вантажний автомобіль або "ЄВРО-3 безпечний” вантажний автомобіль, або "ЄВРО-4 безпечний” вантажний автомобіль.

    2.3. Дозволи ЄКМТ повинні бути оформлені таким чином:

    - у нижньому правому куті проставлена печатка Міністерства транспорту та зв’язку України та підпис заступника Міністра транспорту та зв’язку України;

    - надрукована повна назва та адреса перевізника;

    - надрукований термін дії дозволу, місце та дата видачі;

    - можлива наявність печаток червоного кольору про заборону дії даних дозволів на території деяких країн - членів ЄКМТ (Австрія, Італія, Греція та Угорщина);

    - наявність зеленої печатки із силуетом автомобіля з буквою S на дозволах, що мають використовуватись "особливо зеленими та безпечними”, цифри 3 на дозволах, що мають використовуватись "ЄВРО-3 безпечними” вантажними автомобілями та цифри 4 на дозволах, що мають використовуватись "ЄВРО-4 безпечними” вантажними автомобілями.

    2.4. Разом із дозволами ЄКМТ українським перевізникам оформлюються і видаються бортові журнали, а також видаються інформаційні листи. Форми бортового журналу та інформаційного листа встановлені резолюцією ЄКМТ № CEMT/CM(2005)9/FINAL.

    2.5. Перевізник в установленому порядку здійснює відшкодування ДП "СМАП” витрат, пов’язаних з проведенням комплексу робіт щодо оформлення дозволів, а саме:

    Видача документів та відповідне їх оформлення в підрозділі центрального апарату ДП "СМАП”:

    - заповнення розділів бланку дозволу ЄКМТ (назва та адреса перевізника, дата та місце видачі дозволу),

    - проставлення на бланку дозволу ЄКМТ відповідних печаток червоного кольору про заборону дії даних дозволів на території деяких країн-членів ЄКМТ (Австрія, Італія, Греція та Угорщина) та проставлення печаток зеленого кольору із силуетом автомобіля з буквою S на дозволах, що мають використовуватись "особливо зеленими та безпечними” вантажними автомобілями, та цифри 3, 4 на дозволах, що мають використовуватись "ЄВРО-3 безпечними” та "ЄВРО-4 безпечними” вантажними автомобілями;

    - заповнення титульного листа бортового журналу (№ дозволу ЄКМТ, назва та адреса перевізника, дата та місце видачі бортового журналу) та проставлення на ньому печатки підприємства;

    - оформлення відповідного договору, договору-зобов’язання;

    - видача перевізнику заповненого бланку дозволу ЄКМТ, бортового журналу, інформаційного листа, договору, договору-зобов’язання та відповідних інструктивних матеріалів щодо порядку використання дозволів ЄКМТ та надання відповідної звітності.

    Крім цього, перевізники надають до центрального апарату ДП "СМАП”:

    - щоквартально звіти про ефективність використання ними дозволів ЄКМТ,

    - кожен місяць відривні листи з бортових журналів.

    Оформлення дозволів ЄКМТ у відділах та відділках ДП "СМАП”.

    Після прибуття автотранспортного засобу українського перевізника, який використовує дозвіл ЄКМТ, у відділ ДП "СМАП” або його відділок у пункті пропуску через державний кордон України, інспектор підрозділу ДП "СМАП” проводить відповідне оформлення дозволу ЄКМТ, а саме:

    - перевіряє технічний стан транспортного засобу на відповідність установленим технічним нормам, вказаним на бланку дозволу ЄКМТ, згідно пункту 2.3 даної довідки;

    - перевіряє комплект документів у перевізника згідно пункту 2.4 даної довідки;

    - перевіряє правильність використання перевізником дозволу ЄКМТ згідно Порядку та резолюції ЄКМТ № CEMT/CM(2005)9/FINAL;

    - заповнює відповідні графи бортового журналу (занесення даних про вагу вантажу, показання спідометру) і проставляє особисту печатку після проведення всіх контрольних операцій та операцій по оформленню відповідних документів;

    - вносить дані про дозвіл ЄКМТ, про наявні у перевізника екологічні сертифікати, ліцензійну картку та про інші документи, а також дані про фірму перевізника, АТЗ, вантажовідправника, вантажоотримувача та іншу інформацію до комп’ютерної бази даних відділу або відділку ДП "СМАП”, як того вимагає стаття 58 Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт”.

    Отже відшкодування перевізником ДП "СМАП” витрат проводиться якраз за проведення вище перерахованих операцій, пов’язаних з оформленням дозволу ЄКМТ. Сам же бланк дозволу видається перевізнику безкоштовно. А оскільки дозволи ЄКМТ використовуються протягом календарного року, то відповідно їх оформлення у відділах та відділках ДП "СМАП” відбувається протягом всього року. В зв’язку з цим відшкодування перевізником ДП "СМАП” витрат здійснюється поетапно (один раз на місяць) на підставі укладених з ДП "СМАП” договорів. Кошторис витрат, пов’язаних з оформленням і видачею дозволів ЄКМТ, затверджується Державним департаментом автомобільного транспорту.

    3. Використання дозволів ЄКМТ

    3.1. Дозвіл ЄКМТ – це аркуш з текстом на лицьовому та зворотному боках.

    До дозволу ЄКМТ додається:

    - інформаційний лист, за формою встановленою резолюцією ЄКМТ № CEMT/CM(2005)9/FINAL (www.oecd.org/cem);

    - комплект необхідних сертифікатів для транспортних засобів;

    - бортовий журнал, в якому на титульній сторінці написана повна назва перевізника та його адреса, проставлена гербова печатка перевізника, дата та місце видачі бортового журналу, на внутрішніх сторінках журналу записано номер дозволу (внутрішні сторінки заповнюються перевізником при здійсненні перевезень).

    3.2. Дозволи ЄКМТ дають право на здійснення перевезень вантажів транспортними засобами як власними, так і придбаними на умовах лізингу, між пунктами завантаження та розвантаження, що розташовані в двох різних країнах-членах ЄКМТ.

    Дозволи ЄКМТ дають право також на здійснення перевезень вантажів в/з третіх країн, якщо всі три країни є членами ЄКМТ.

    Дозволи ЄКМТ дають право на проїзд порожніх автотранспортних засобів через територію країн - членів ЄКМТ.

    3.3. Дозволи ЄКМТ не дають права на виконання перевезень вантажів, завантажених на території однієї країни - члена ЄКМТ для розвантаження в іншому місці цієї самої країни (каботажні перевезення), на перевезення вантажів між країною-членом ЄКМТ і країною, що не є членом ЄКМТ.

    3.4. Дозволи ЄКМТ не звільняють від необхідності отримання інших дозволів на транспортування великовагових, великогабаритних та небезпечних вантажів.

    3.5. Дозволи ЄКМТ оформлюються конкретним перевізникам і не можуть бути передані іншим перевізникам.

    3.6. У дозволах ЄКМТ не зазначається державний реєстраційний номер автотранспортного засобу.

    3.7. Використання дозволів ЄКМТ, на яких відсутня назва та повна адреса перевізника, підпис та печатка Міністерства транспорту та зв’язку України, дата початку та завершення дії дозволу ЄКМТ, дата видачі дозволу ЄКМТ, а також використання дозволів ЄКМТ без інформаційного листа та бортового журналу не дозволяється.

    3.8. Дозвіл ЄКМТ, інформаційний лист і бортовий журнал, в якому реєструються міжнародні перевезення, що виконуються згідно з дозволом, повинні перебувати у водія автотранспортного засобу протягом всього циклу перевезення від місця завантаження до місця розвантаження, включаючи подачу порожнього автотранспортного засобу на завантаження.

    3.9. Власник дозволу ЄКМТ може виконувати перевезення із застосуванням цього дозволу в межах країн-членів ЄКМТ без заїзду в країну реєстрації транспортного засобу. Максимальна кількість їздок без заїзду в країну реєстрації становить три їздки з вантажем. Виїзд і в’їзд в країну реєстрації транспортного засобу до трьох їздок не рахуються.

    Після здійснення цих їздок перевізник повинен повернутися до країни реєстрації транспортного засобу. Автотранспортний засіб може бути завантажений, порожній чи прямувати транзитом.

    УВАГА! Контролюючі органи Португалії, Румунії та Росії не рахують транзитний проїзд по території країни реєстрації транспортного засобу, як повернення в країну реєстрації.

    3.10. Бортовий журнал повинен мати такий же номер, як і ліцензія, до якої він відноситься, з піднумерацією при необхідності видачі нового бортового журналу. Новий бортовий журнал видається тільки тоді, коли раніше виданий журнал повністю заповнений. У випадку порушення цього правила, сам дозвіл може розглядатися як недійсний.

    3.11. Бортовий журнал повинен заповнюватися перед початком здійснення будь-якого перевезення вантажу між пунктами завантаження та розвантаження, а також перед початком здійснення будь-якої поїздки без вантажу.

    3.12. Запис виконуваних транспортних операцій має проводитись так, щоб він в хронологічному порядку показував кожний рейс з вантажем між пунктом завантаження і пунктом розвантаження, а також кожний порожній рейс, з перетином кордону. Транзитні пункти також можуть записуватись, хоч це не є обов’язковим.

    3.13. У випадку, коли рейс був розпочатий по одному дозволу ЄКМТ і продовжується по іншому дозволу, виданому на наступний період, обидва дозволи повинні знаходитися на борту автомобіля протягом всього рейсу. При цьому бортовий журнал до ліцензії, по якій рейс був завершений, повинен містити інформацію про повний рейс, а в розділі "Особливі примітки” повинен бути записаний номер дозволу, по якому рейс починався.

    3.14. Листи бортового журналу виконані на самокопіючому папері по два примірника на кожен лист, тому при заповненні бортового журналу необхідно під другий примірник підкладати цупкий папір так, щоб записи перебивалися тільки на другий примірник листа.

    3.15. У випадках, коли під час одного рейсу вантаж збирається і завантажується в різних місцях (збірний вантаж), відповідні стадії мають бути вказані в стовпчиках 1, 2, 3, 5 і 6, відмічені знаком "+”, тобто в розділі 2 "Пункт завантаження”: Харків + Київ + Львів; розділ 5 "Вага брутто (тонни) (з точністю до однієї десятої)”: 8 + 7 + 5.

    3.16. Будь-які виправлення в бортовому журналі повинні бути виконані таким чином, щоб попередні записи (слова і цифри) залишались розбірливими.

    3.17. Дозволи ЄКМТ і бортові журнали обов’язково надаються для перевірки представникам компетентних органів на їхню вимогу (в Україні – інспекторам відділів, відділків ДП „СМАП”), при цьому в бортовому журналі проставляються відмітки (печатки) про проведення контролю.

    3.18. У разі використання українським перевізником орендованого автотранспортного засобу, крім дозволу ЄКМТ, у водія повинні бути: договір про оренду чи лізинг або засвідчений витяг з цього договору, в якому наведено, зокрема, прізвище або найменування орендаря, прізвище або найменування орендатора, дату укладання та термін дії договору, а також дані щодо автотранспортного засобу (в тому числі: марка, модель, рік виготовлення, державний реєстраційний номер, ідентифікаційний номер виробника – VIN, наявність необхідних сертифікатів із зазначенням номера, дати видачі і терміну дії та організації, яка їх видала).

    3.19. Заповнені сторінки бортового журналу повинні залишатися в ньому до закінчення терміну дії, зазначеної на ліцензії. При цьому, копії сторінок бортового журналу (другі екземпляри) відриваються і надсилаються в ДП "СМАП” протягом двох тижнів з моменту закінчення кожного календарного місяця. Листи з бортових журналів, що направляються до ДП "СМАП”, мають бути скріплені окремо по кожному дозволу ЄКМТ і на кожному листі має бути підпис керівника, завірений мокрою печаткою перевізника.

    3.20. Використані дозволи ЄКМТ (в тому числі інформаційні листи та бортові журнали) до 25 січня наступного за звітним року здаються українськими перевізниками в ДП "СМАП”.

    У разі невиконання умов даного пункту перевізник може бути позбавлений надалі можливості отримання дозволу ЄКМТ.

    3.21. У разі втрати або пошкодження дозволу ЄКМТ перевізник повинен негайно проінформувати про це ДП "СМАП”, який інформує Державний департамент автомобільного транспорту та Департамент зовнішньоекономічних зв’язків Міністерства транспорту та зв’язку України.

    3.22. Щоквартально (до 10-го числа першого місяця наступного кварталу) українські перевізники, яким видані дозволи ЄКМТ, інформують ДП "СМАП” про ефективність використання дозволів згідно з формою, що наведена у додатку 4 Порядку.

    Державне Підприємство

    „Служба Міжнародних Автомобільних Перевезень”
    Категория: Украина | Просмотров: 2828 | Добавил: El-Cid | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]
    Copyright MyCorp © 2024 | Используются технологии uCoz